Du kan også blive klogere på benchmarkforordningen, og hvad virksomheder, der er under tilsyn, skal være opmærksomme på, når de bruger benchmarks.
Endelig kan du læse om, hvornår Finanstilsynet undersøger mulige lovovertrædelser på kapitalmarkedsområdet, og få et resume af Finanstilsynets seneste afgørelser.
God læselyst.
Finanstilsynets nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet udkommer 3-4 gange om året. Find tidligere nyhedsbreve her. Har du spørgsmål eller forslag til emner, du ønsker behandlet i nyhedsbrevet, kan du kontakte os på slo@ftnet.dk.
Har intern viden altid en resultatmæssig påvirkning?
Flere udstedere lægger vægt på en eventuel påvirkning af resultatet, når de vurderer, om en oplysning kan være intern viden. Oplysninger kan dog sagtens være intern viden, uden at de påvirker resultatet hos den enkelte udsteder.
Læs mere her.
Sådan underretter du om udsættelse
Flere udstedere angiver for få oplysninger i underretningsskemaet og i udsættelseslogen, når de udsætter offentliggørelsen af intern viden. Læs her, hvordan du udfylder dem korrekt første gang.
Læs mere her.
Benchmarkforordningen og krav til brugere af benchmarks
Benchmarkforordningen indeholder en række krav til tilsynsbelagte enheder, der bruger benchmarks – f.eks. visse penge- og realkreditinstitutter og investeringsforeninger.
Læs mere her.
Hvornår undersøger Finanstilsynet en mulig lovovertrædelse?
Finanstilsynet vil altid undersøge forhold, der kan indikere, at en børsnoteret virksomhed har overtrådt reglerne på kapitalmarkedsområdet.
Læs mere her.
Finanstilsynets afgørelser – nyt siden sidst
Finanstilsynet har siden sidste nyhedsbrev truffet en række afgørelser. De centrale spørgsmål i afgørelserne kan tjene som eksempel i lignende tilfælde. Du kan læse et resume af afgørelserne her:
Politianmeldelse for markedsmanipulation – læs her.
Påtale for manglende indberetning og kategorisering af intern viden – læs her.
Påtale for manglende flagning og meddelelse om tilbudspligt – læs her.
To personer idømt ubetinget fængsel for insiderhandel og uretmæssig videregivelse af intern viden
En person med adgang til intern viden tippede en ven. Vennen handlede herefter aktier på baggrund af den interne viden. Byretten afsagde dom i sagen i august 2019.
Læs mere her.